Holmenkol digitalni likalnik z debelo grelno ploščo (26mm)
Vrsta | Digitalni |
---|---|
Proizvajalec | Holmenkol |
- Debelina grelne plošče: 26 mm
- Temperaturno območje: 90°C - 200°C
- Električno napajanje: 230 Voltov, 50-60 Hz
- Moč: 850 W
- Dimenzije likalnika: 18 × 9.8 × 13.5 cm
- Dimenzije grelne plošče: 14.6 × 9.8 × 2.5 cm
- Masa: 1650 g
- Dolžina napajalnega kabla: približno 2 m
- Garancija: 24 mesecev
Priprava na nanos voska: varno vpnite smučo ali snežno desko. Očistite drsno površino. Postavite likalnik v pokončen položaj na ravno in stabilno površino.
Upravljanje z digitalnim likalnikom: priključite likalnik na električno omrežje in obrnite stikalo za nastavljanje temperature bodisi v levo bodisi v desno, da nastavite željeno temperaturo, kar se bo izpisalo na ekranu. Po nekaj sekundah se bo izbrana temperatura shranila in s tem je programiranje zaključeno. Digitalni ekran bo zatem kazal dejansko temperaturo grelne plošče likalnika. Po približno 2 minutah bo dosežena nastavljena temperatura in takrat lahko začnete z nanašanjem voska. Mikroprocesor likalnika shrani zadnjo nastavljeno temperaturo, ki se bo ponovno izpisala na ekranu, ko boste likalnik znova uporabljali.
Praktičen nasvet: Trdi voski (za mrzel sneg) zahtevajo višjo temperaturo kot mehkejši voski (za toplejši sneg). Glede na okolje/pogoje v katerih nanašate vosek je potrebno prilagoditi tudi temperaturo za topljenje voska.
Nanašanje voska na drsno ploskev: Primite v eno roko vosek in v drugo likalnik. Oboje držite nad smučo ali snežno desko, pritisnite vosek ob segreto grelno ploščo likalnika, da vosek kaplja/steče na drsno ploskev. Ko ste vosek nakapljali po celi smuči ali snežni deski, ga enakomerno razmažite po celotni drsni ploskvi od enega proti drugemu koncu in to brez pritiskanja. Ta postopek ponovite 2 do 3 krat od konice do repa smuči in sicer brez pritiskanja ter s hitrostjo približno 3 cm na sekundo. Opozorilo: Nikar ne pregrejte smuči. Ne zažgite drsne ploskve. (Uporabite art.: 20620 Wax Fleece, da se izognete pregrevanju.)
Strganje voska: Ko se smuča ohladi na sobno temperaturo, povsem postrgajte vosek. Zatem pa izkrtačite preostanek voska iz strukture.